<Blog

Gebroken nachten

11-11-2019

Elke jonge ouder kan erover meepraten: de gebroken nachten waarin je baby huilt van de honger. Of van de kou. Of van de warmte. Of van een zeer buikje. Of van een volle luier. Vaak wéét je niet eens waarom. En elke keer sta je weer wankelend  op, geef je een voeding, stel je het gerust, controleer je alles wat maar te controleren valt en sluip je als het eindelijk stil is op je tenen het babykamertje uit. Totdat… een indringend gehuil je weer wakker maakt en het hele ritueel zich  herhaalt.

De tijd van gebroken nachten is geen gemakkelijke (helemaal als je de volgende dag naar je werk moet), maar troost je: hij gaat weer voorbij. Je baby heeft alleen wat moeite met het dag- en nachtritme. In de buik zijn baby’s vaak wakker tijdens de momenten dat je zelf tot rust komt. De baby heeft dan de hele dag in je buik meegeschommeld op je bewegingen en op het moment dat je languit op de bank gaat of heerlijk in bed kruipt houdt het schommelen op en wordt je baby wakker. Na de bevalling zal dit ritme niet ineens veranderen, dat duurt een poosje. Zorg daarom voor voldoende rust, wissel de nachtelijke zorg af met je partner en slaap op je vrije dagen bij.

We wensen jullie daarom voor nu vele momenten van stilte die steeds langer zullen duren – tot je baby op een nacht doorslaapt. Geduld!

Gebroken nachten

Wat onze klanten zeggen

  • Noah

    “Daar kwam dan de laatste kraamdag… lieve Marilyn wat een geweldige laatste kraamweek hebben we van jou mogen hebben…...”

  • Elise

    “Saskia heeft ons ontzettend goed begeleid de eerste week met onze lieve dochter. Wat komt er veel op je...”

  • Bo

    “Wij hebben een enorm fijne kraamtijd gehad met Auktje! Een hele gezellige week, waarin wij alle 4 super verzorgd...”

Ontdek onze cursussen