<Home

Wat is kraamzorg?

Je bent al een flink aantal weken zwanger en de bevalling komt steeds dichterbij! Nu wordt het tijd om je te verdiepen en in te schrijven voor kraamzorg. Bij Kraamzorg Het Groene Kruis ben je aan het juiste adres voor een onbezorgde kraamtijd! Maar wat is kraamzorg?

Wat is kraamzorg? Kraamzorg begint al bij de geboorte!

Kraamzorg begint bij de geboorte. De kraamverzorgster assisteert de verloskundige of huisarts bij de bevalling. Ze is er dus vanaf het eerste moment om je te begeleiden en te adviseren. Je baby zelfstandig kunnen verzorgen en je dagelijkse bezigheden weer oppakken is het doel van kraamzorg. Maar genieten van je kindje, lekker tot rust komen en een beetje verwend worden is volgens ons minstens zo belangrijk! Maar wat doet zij nog meer?

Warme overdracht

Wanneer je in het ziekenhuis bevalt en de kraamverzorgende is niet bij de bevalling geweest, komt hij/zij rond het tijdstip van ontslag in het ziekenhuis en doet een zogenaamde ‘warme overdracht met het ziekenhuispersoneel zodat de kraamverzorgende precies weet hoe de bevalling is verlopen en of er nog bijzonderheden zijn waarmee ze tijdens de kraamzorg rekening moet houden. Deze overdracht vindt plaats aan het bed, in aanwezigheid van jou en je eventuele partner. Op deze manier sluit de kraamzorg thuis perfect aan op de zorg van het ziekenhuis.

Tijdens het intakegesprek vertelt onze intaker je meer over de warme overdracht. Heb je tot of na die tijd vragen? Bel of mail onze klantenservice via (050) 366 64 22 of klantenservice@kraamzorghetgroenekruis.nl.

Kraamzorg tijdens je kraamtijd

Je baby zelfstandig kunnen verzorgen en je dagelijkse bezigheden weer oppakken is het doel van kraamzorg. Daarnaast is genieten en tot rust komen ook erg belangrijk. Tijdens de kraamtijd houdt de kraamverzorgende de gezondheid van jou en je kindje goed in de gaten en doet de dagelijkse medische controles.

Belangrijke signaleringsfunctie

De kraamzorg heeft een belangrijke signaleringsfunctie: wanneer iets niet goed gaat, komt de kraamverzorgende direct in actie en gaat in overleg met jou en je verloskundige en/of huisarts. Ook zorg voor een goede hygiëne ter voorkoming van infecties, is een belangrijke taak binnen de kraamzorg. Denk bijvoorbeeld aan het verschonen van de bedden en het sanitair.

Wat is kraamzorg?

Voorlichting babyverzorging en voeding

De kraamverzorgster geeft daarnaast tijdens de kraamtijd veel voorlichting over babyverzorging en borst- en flesvoeding. Ze helpt je met het geven van borstvoeding en/of flesvoeding aan jullie kindje. Om de hechting tussen jou/jullie en je/jullie kindje te bevorderen, werken we in onze kraamzorg met de zogenaamde ontwikkelingsgerichte zorg. Ook eventuele broertjes en zusjes worden hierbij betrokken. Onze kraamverzorgende geven kraamzorg voor het hele gezin.

Tot slot is ook niet onbelangrijk te melden: wij geven volledige zorg en streven naar één kraamverzorgende tijdens je kraamtijd.

Meer weten over Kraamzorg?
Kom in contact

Wat onze klanten zeggen

  • Noah

    “Daar kwam dan de laatste kraamdag… lieve Marilyn wat een geweldige laatste kraamweek hebben...”

    - Trotse ouders van Noah

  • Elise

    “Saskia heeft ons ontzettend goed begeleid de eerste week met onze lieve dochter. Wat...”

    - Trotse ouders van Elise

  • Bo

    “Wij hebben een enorm fijne kraamtijd gehad met Auktje! Een hele gezellige week, waarin...”

    - Trotse ouders van Bo